ERBAKAN HOCA HAYATTA OLSAYDI
CHP İLE İTTİFAK YAPARMIYDI?
‘Erbakan Hoca Hayatta Olsaydı’ Chp ile birlikte ittifak kurardı diyen Saadet Partisi Genel Başkan’ı Temel Karamollaoğlu, haklı mıydı.
Bu iddiayı ilk telaffuz eden Temel Karamollaoğlu, 1970 başında Milli Nizam Partisi’ni (MNP) kuran, bu partinin 12 Mart 1971 darbesi sonrası kapatılmasının ardından da 1972’de Milli Selamet Partisi’ni (MSP) kuran Necmettin Erbakan’ın çalışma ekibinde yer aldı.
1977 yılında MSP adayı olarak Sivas’tan milletvekili seçildi. Bir insan hakkında “şöyle yapardı” diyebilmek için onun en yakınında ve uzun süre beraber olmak gerekir. Temel Karamollaoğlu onlardan biridir.
Yanında olmak yeterli değildir elbette. Yanında, yakınında olup onu anlamayan, davasına ve partisine zarar veren binlerce insan gördük. O zaman icraatlarına, yaptıklarına ve arşivlere bakmak icap eder.
Kısaca:
Chp- Msp koalisyonu, Kıbrış Barış Harekatı, İncirlik üssünün kapatılması, MuhsinBatur’a oy verilmesi, İmama hatiplar, Özal’a karşı ittifak çalışmaları…hepsini ayrıntılı göreceksiniz.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pdf formatında görmek için fotoğrafı tıklayınız!
54 views